fotbollsstjärnor som spelar

När det kommer till stora fotbollsstjärnor så är det lätt att glömma bort att de faktiskt är vanliga människor, de är som vem som helst. Men genom att de konstant är i rampljuset och att allt de gör blir förstorat så är det lätt för dem att hamna i blåsväder.

I fotbollens värld så är det en regel att du inte får spela på matcher som inkluderar ditt egna lag (och en oskriven att du inte får spela överhuvudtaget). Men trots detta så finns det några spelare som hamnat i blåsväder för just detta och det finns även dem som blivit utredda för matchfixering för att de spelat.

I denna artikeln så kommer vi ta upp några fotbollsstjärnor som åkt fast för att spela på fotboll men även de stjärnorna som njuter av andra typer av kasinospel.

Att spela på fotboll har länge varit diskuterat

Om fotbollsstjärnor börjar spela på fotboll genom olika spelbolag så kan du räkna med att det kommer upp till ytan relativt snabbt. Den senaste fotbollsstjärnan som åkte på en smäll var den stökiga Joey Barton då han blev bannlyst från att spela fotboll inom England under 18 månader då han brutit mot denna regeln. När detta uppdagades så erkände Barton att han spelat på över 1200 olika vadslagningar från 2006 fram till 2013.

En annan som hamnat under mikroskopet är världsmålvakten Gigi Buffon. Han har tidigare varit under tillsyn för matchfixering under 2006 och igen under 2012. Men båda gångerna har han friats då han ansetts oskyldig.

Även om det finns väldigt många fotbollsspelare som gillar att spela på matcher så är det inget de skyltar med öppet. Men i framtiden kan vi nog räkna med att stora namn kommer hamna under samma mikroskop som Buffon och Barton.

Många stjärnor spelar poker

Då det anses som strikt förbjudet att spela på vadslagningar inom sporten man är aktiv i så är det många världsstjärnor som lättar på trycket inom pokervärlden. Detta har gjort så att stora pokersidor så som PokerStars tagit in många som ambassadörer för att slå ett slag för poker. Den tidigare nämnda Buffon har ingått i PokerStars stall tillsammans med stora stjärnor så som världens bästa fotbollsspelare Cristiano Ronaldo och den brasilianska bollkonstnären Neymar.

Detta har gjort så att många spelare har flockats till PokerStars för chansen att möta dessa världsstjärnor runt pokerbordet. Men även om detta har gett effekt så kommer det inte utan en högljudd kritik.

Många fördömer fotbollsstjärnornas beslut att ställa sig bakom spelbolag

Det är väldigt många människor som ställer sig kritiska till beslutet att ingå i PokerStars stall och även att göra reklam för stora spelbolag. Detta är för att de anser att dessa världsstjärnor, som är mångas stora idoler och att de är så stora offentliga personer, inte ska beblanda sig i någon form av spelande då de kan locka många ungdomar till att utveckla ett spelberoende. Denna kritiken har varit påtaglig och det är många som backat ur sina avtal då de helst inte vill skada sitt egna varumärke. Men de finns även de världsstjärnorna som öppet går ut med att de gillar att spela på sin fritid och väljer att ta emot kritiken med ro genom att påpeka att det är upp till var och en att se över sitt spelande så att det inte går överstyr.