Vad är Hols IFs vision och mål med fotbollen?

Med tanke på att Hols IF har samverkan med Sävens BK har även de två föreningarna börjat satsa mer. De har även kommit fram till gemensamma visioner och mål för spelarna och tränarna. Först och främst så har Hols IF ett mål med sin verksamhet och det är att det ska gynna ungdomarna med både deras hälsa men även att hitta kompisar och ha kul på fritiden, men lättare och mer förståeliga ord. De har som en av sina största mål att alla ska kunna känna gemenskap och glädje under de tiderna som föreningen ansvarar för spelarna, vilket är träningstider, hemma- och bortamatcher samt cuper.

Ytterligare en vision som Hols IF har är att de ska ha möjligheten att erbjuda alla ungdomar att testa på fotboll, så att det inte ska bli ett kösystem och att endast de bra spelarna får spela, eftersom alla ungdomar utvecklas i olika steg och att vissa mognar tidigare än andra.

De tre värdeorden

Som många andra föreningar har även Hols IF tillsammans med Sävens BK tre  värdeord som de ständigt jobbar med. Det första ordet är målmedvetenhet, vilket betyder att man ska ha ett mål med sin fotboll eller rent generellt. Har man ett mål så blir det mycket enklare att nå det, och därmed sätta upp delmål. Det är en viktig punkt bland idrottsklubbar generellt om man vill uppnå framgång. Det andra värdeordet är ödmjukhet vilket också är ett otroligt viktigt värdeord om man ska lyckas inom en idrottsklubb, framförallt i klubbar där verksamheten är lagsport. Alla i laget måste känna sig trygga och bekväma för att ett lag ska lyckas inom sin sport. Det tredje värdeordet som klubbarna har är ärlighet, vilket också symboliserar att alla måste känna sig trygga och att man inte kan uppnå framgång om man ljuger för tränare och spelare. En tränare finns där för en anledning, och är man ärlig och uppriktig till tränaren så kan den hjälpa en på bästa sätt. Motsatsen till det är exempelvis att en spelare ljuger om sina tider man har sprungit en mil på under sommaruppehållet. Då kommer tränaren ha högre förväntningar på spelaren vilket endast är negativt för både spelaren och tränaren. Anledningen till att många spelare ljuger för tränaren är för att de är rädda att få sitta på bänken under matchen, inte platsa i laget och att tränaren ska vara missnöjd över en. Om tränaren får reda på att man har ljugit blir konsekvenserna oftast värre än om man hade sagt sanningen från början.